Responsibility

Som brand er vi meget engagerede i løbende at forbedre vores produktionsprocesser og materialer for at holde trit med branchens udvikling og minimere vores miljøpåvirkning. Dette betyder, at vi fokuserer på at skabe de bedst mulige produkter, som vores kunder vil elske og bruge i lang tid. 

Hvad angår vores produkter og produktion, består størstedelen af vores kollektion af klassiske stilarter, der gentages sæson efter sæson. Dette er et bevidst valg for at undgå overproduktion og behovet for at sætte produkter på udsalg. Derudover producerer vi kun én gang om året og følger ikke de traditionelle sæsoncyklusser, som ses i modeindustrien. 

Vi holder os konstant opdaterede om nye materialer og alternativer. Vi arbejder tæt sammen med vores fabrik for at skabe mere miljøvenlige produkter. Vi er stolte over, at vores solbriller i gennemsnit består af 50% genanvendt materiale og 15% biomateriale. Derudover er vores emballage lavet af 70% genanvendt materiale. Produkterne er BPA-fri og nikkelfri. Vores pap er FSC-certificeret. 

Vi har arbejdet på at øge mængden af genanvendte materialer i vores solbriller, men efter flere kvalitetstest har vi måttet droppe det foreløbigt, fordi materialerne blev mere porøse. Det ville resultere i øget produktion, flere fejl og dårligere holdbarhed. Vi mener, at det er bedre at producere færre produkter af høj kvalitet, end det er at producere en større mængde, som skal frasorteres og er mindre holdbare.

Trods vores tilknytning til modeindustrien har vores solbriller også en medicinsk funktion ved at beskytte vores øjne mod skadelige UV-stråler og anbefales derfor til daglig brug. Solbriller er derfor en nødvendighed, der kræver en vis kvalitet. 

Vi har valgt slow-shipment for vores produkter. Dette betyder, at de transporteres med skib én gang om året, så vidt det er muligt. Forsendelse af varer med skib er for nuværende en af de mindst CO2-udledende muligheder på grund af bedre brændstofeffektivitet, større lastkapacitet og lavere hastighed. Selvom de samlede emissioner stadig kan være betydelige, forbliver forsendelse med skib et af de bedre valg pr. enhed af gods. 

Hos A.KJÆRBEDE har vi en Code Of Conduct, som vores leverandører skal overholde. Vi sikrer overholdelsen af denne ved blandt andet regelmæssigt at besøge vores leverandører. Vores Code Of Conduct fokuserer særligt på medarbejderrettigheder og -muligheder, herunder barselsorlov, arbejdsforhold, dyrevelfærd og anti-korruption. Du kan få adgang til hele vores Code of Conduct her.

Vi arbejder sammen med fabrikker, der er ISCC-certificerede, hvilket dækker bæredygtig landbrugsbiomasse, biogene affalds- og restprodukter, ikke-biologiske fornybare materialer og genanvendt kulstofbaserede materialer. Vi sikrer også, at vores produkter opfylder internationale standarder ved at opnå FDA, BSCI og Dropball-certificeringer for hver produktionsserie. Derudover udfører vi tredjepartstests for at sikre, at vi opfylder sikkerhedsstandarderne og gennemfører kemiske tests for at sikre overholdelse af relevante krav.