0

Responsibility

Som brand er vi meget engagerede i kontinuerligt at forbedre vores produktionsprocesser og materialer for at følge med branchens udvikling og minimere vores miljøpåvirkning. Dette betyder, at vi fokuserer på at skabe de bedst mulige produkter, som vores kunder vil elske og bruge i lang tid.

Hvad angår vores produkter og produktion, består størstedelen af vores kollektion af klassiske stilarter, der gentages sæson efter sæson. Dette er et bevidst valg for at undgå overproduktion og behov for at sætte produkter på udsalg. Derudover producerer vi kun én gang om året og følger ikke de traditionelle sæsoncyklusser, som ses i modeindustrien.

Vi holder os konstant opdaterede om nye materialer og alternativer. Vi arbejder tæt sammen med vores fabrik for at skabe mere miljøvenlige produkter. Vi er derfor også glade for at kunne meddele, at fra maj 2023 og fremefter vil cirka 50% af vores produktion være lavet af genanvendte og BPA-fri materialer, og vores emballage vil være næsten 100% genanvendt eller genanvendelig.

Kvalitetstests har vist, at de nuværende tilgængelige genanvendte materialer ikke er holdbare nok, hvilket ville resultere i øget produktion på grund af flere produktfejl og en kortere produktlevetid. Vi søger derfor løbende efter materialer, der er 100% genanvendte og samtidig af tilstrækkelig høj kvalitet til at skabe langvarige produkter.

Trods vores tilhørsforhold til modeindustrien har vores solbriller også en medicinsk funktion ved at beskytte vores øjne mod skadelige UV-stråler, og de anbefales derfor til daglig brug. Solbriller er derfor en nødvendighed, der kræver en vis kvalitet.

Vi har valgt slow-shipment for vores produkter. Dette betyder, at de transporteres med skib én gang om året, så vidt muligt. Forsendelse af varer med skib er for nuværende den mest CO2-neutrale mulighed på grund af bedre brændstofeffektivitet, større lastkapacitet og lavere hastighed. Selvom de samlede emissioner stadig kan være betydelige, forbliver forsendelse med skib det mest miljøvenlige valg pr. enhed af gods.

Vi har i A. KJÆRBEDE også en Code Of Conduct, som vores leverandører skal overholde. Vi sikrer overholdelsen af denne ved blandt andet at besøge vores leverandører regelmæssigt. Vores Code Of Conduct fokuserer særligt på medarbejderrettigheder og -muligheder, herunder barselsorlov, arbejdsforhold, dyrevelfærd og anti-korruption. Du kan få adgang til hele vores Code of Conduct her.

Vi arbejder sammen med fabrikker, der er ISCC-certificerede, hvilket dækker bæredygtig landbrugsbiomasse, biogene affalds- og restprodukter, ikke-biologiske fornybare materialer og genanvendt kulstofbaserede materialer. Vi sikrer også, at vores produkter opfylder internationale standarder ved at opnå FDA, BSCI og Dropball-certificeringer for hver produktionsserie.

Derudover udfører vi tredjepartstests for at sikre, at vi opfylder sikkerhedsstandarderne og gennemfører kemiske tests for at sikre overholdelse af relevante krav.